Υλικά
- 200γρ ζάχαρη
- 200γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 800γρ χυμό πορτοκάλι
- 200γρ ταχίνι
- 250γρ σταφίδες
- κανέλα, σουσάμι
Εκτέλεση - Βάζουμε το ταχίνι σε κατσαρόλα μαζί με το σιμιγδάλι, σε μέτρια φωτιά και καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 30-40 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη, και τον ρίχνουμε πάνω από το καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ρίχνουμε και τις σταφίδες συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει σφικτή κρέμα.
- Λαδώνουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ρίχνουμε το χαλβά, και αφήνουμε να κρυώσει πρίν ξεφορμάρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5830 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |