Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χαλβάς με ταχίνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 23/04/13
Υλικά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 200γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 800γρ χυμό πορτοκάλι
  • 200γρ ταχίνι
  • 250γρ σταφίδες
  • κανέλα, σουσάμι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ταχίνι σε κατσαρόλα μαζί με το σιμιγδάλι, σε μέτρια φωτιά και καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη, και τον ρίχνουμε πάνω από το καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ρίχνουμε και τις σταφίδες συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει σφικτή κρέμα.
  • Λαδώνουμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ρίχνουμε το χαλβά, και αφήνουμε να κρυώσει πρίν ξεφορμάρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3758
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-04-2013 18:11
 
Λοιπόν τον εφτιαξα σημερα αλλά παρόλο που τον συστησα στις φίλες μου, εγ΄ψ δεν τον...ευχαριστήθηκα... 
Ρε παιδί μου με τόση πορτοκαλάδα και άλλη τόση ζάχαρη επρεπε να ειναι πετιμεζι, ηταν θεόξινος.....Τινα πω...φαινεται η ζάχαρη επρεπς να ναι περισσότερη!!!
 
pastaflora
2. 27-04-2013 23:56
 
Κι εμένα μου φαίνεται λίγη η ζάχαρη :?
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/04/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός