Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι ψητό στο φούρνο
Κατσικάκι ψητό στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τετάρτη, 01/05/13
ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομα)
  • 1 κατσικίσιο μπουτάκι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 2 κουτ. της σούπας  ξίδι λευκό
  • 1 κουτ.της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
  • 2 ξυλάκια κανέλλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φυλαράκια δάφνη
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι  τις 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο από το ψιλοκομμένο  το κρασί, το ξίδι, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη κανέλλα, το μπαχάρι, και τη δάφνη. Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο αλείφουμε το μπουτάκι με το μείγμα 
  • Αλατοπιπερόνουμε πολύ καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια σακούλα φαγητού μαζί με την υπόλοιπη μαρινάτα. Κλείνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε της πατάτες στο ταψί ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο που περίσσεψε αλατοπιπερόνουμε καλά και τοποθετούμε επάνω το κρέας 
  • Ρίχνουμε μέσα στο ταψί και τη μίση μαρινάτα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς. Μόλις περάσουν 45 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το κρέας . Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ανά διαστήματα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάτα. Ψήνουμε συνολικά το φαγητό για 2½ - 3 ωρες.
Buon appetito!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5904
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/05/13 )