Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλακτομπούρεκο Νο.13 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Σάββατο, 25/05/13
Υλικά
  • 5 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό βούτυρο(φρέσκο)
  • 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη
  • Φύλλο κρούστας
  • Αρωμα βανίλιας
Σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 νερό
  • Ξύλο κανέλας
  • Φλούδα λεμονιού
  • Κανελογαρίφαλα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το γάλα πάνω στη φωτιά να μισοβράσει, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Ξεχωριστά ανακατεύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας με έναν αυγογδάρτη ή σύρμα το προσθέτουμε στο γάλα.
  • Ρίχνουμε 2 καλές κουταλιές βούτυρο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει λίγες φούσκες.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και σπάμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γοργά.
  • Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 5 φύλλα μπακλαβά αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με
  • Βούτυρο, αδειάζουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με άλλα τόσα φύλλα που επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
  • Διπλώνουμε όμορφα τις άκρες και περιχύνουμε με βούτυρο.
  • Χαράζουμε παράλληλες γραμμές με μυτερό μαχαίρι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 40 λεπτά. (Να προσέξετε να έχουν ροδοκοκκινίσει τα φύλλα όταν το βγάλετε).
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό γαλατομπούρεκο
Γίνεται πολύ αφράτο.
Καλή επιτυχία.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4213
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/05/13 )