Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό καραμέλα με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 31/05/13
Υλικά
Βάση:
  • 1 κούπα αλεύρι (απλό)
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές brown sugar
Καραμέλα:
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κουταλιές brown sugar
  • 10 κουταλάκια βούτυρο
Σοκολάτα:
  • 2 μέτριες
Εκτέλεση
Για τη βάση:
  • Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα πλάθουμε.
  • Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το πιέζουμε για να εφαρμόσει καλά.
  • Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 150 C.

Για τη καραμέλα:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
  • Στη συνέχεια χύνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μετά την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα.
  • Βάζουμε όλο το γλυκό στο ψυγείο για να πήξει η σοκολάτα.

Το γλυκό αυτό είναι σκωτσέζικο και λέγεται caramel shortbread (όπου shortbread= μπισκότο βουτύρου).Επειδή είναι πλούσιο στη γεύση (και όχι μόνο) το λένε και caramel shortbread του εκατομμυριούχου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4048
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 04/06/13 )