Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τροπική σαλάτα με ζαμπόν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Παρασκευή, 07/06/13
Υλικά
Σαλάτα:
  • 1 παπάγια
  • 1/2 ανανά
  • 150 γρ. φρέσκα μπιζέλια
  • 100 γρ. ζαμπόν
Dressing:
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Κάρδαμο ψιλοκομμένο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Γαρνίρισμα:
  • 1 φρέσκο σικορέ ή φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε την παπάγια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και την κόβουμε σε φέτες.
  • Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε κομματάκια.
  • Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα μπιζέλια μαζί με τις φλούδες και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Οταν βράσουν, τα βάζουμε στο στραγγιστήρι και ρίχνουμε νερό μέχρι να κρυώσουν.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους ή μικρές λωρίδες.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος και το κάρδαμο και χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά. Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Στρώνουμε με το σικορέ ή τα φύλλα μαρουλιού μια σαλατιέρα, βάζουμε μέσα την σαλάτα και την περιχύνουμε με το dressing.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2729
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/06/13 )