Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αστακομακαρονάδα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 18/06/13
Υλικά
  • Ενας μέτριος αστακός
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. του καφέ ούζο
  • 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερού χυμό τομάτας συμπυκνωμένο
  • Αλάτι-Πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο λάδι μας.Αφού σωταριστούν, ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να εξατμηστεί.
  • Βάζουμε νεράκι να βράσουν λίγο τα υλικά μας και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει, αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Οταν δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο από τον μαιντανό και το ταμπάσκο.
  • Σε μια βαθειά κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και κόκκους πιπέρι. Ρίχνουμε τον αστακό ολόκληρο, προσέχοντας να μην έχει τρυπήσει σε κανένα σημείο. Βράζουμε τον αστακό μας για 20 με 30 λεπτά περίπου.
  • Αφού βράσει τον αφαιρούμε, σουρώνουμε το ζουμί του και μέσα σ' αυτό βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά, όχι περισσότερο.
  • Σουρώνουμε και τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Βάζουμε πάνω τον αστακό και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3326
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/06/13 )