Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ριζότο θαλασσινών Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Κυριακή, 07/07/13
Υλικά
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 12 καραβίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 200 γρ. καλαμαράκια
  • Λίγο σαφράν
  • 4-5 κουταλιές λάδι
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μύδια και τα κυδώνια και τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε νερό αλατισμένο και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ν' ανοίξουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό τους. Το φιλτράρουμε πολύ καλά και το κρατάμε.
  • Καθαρίζουμε τα μύδια και τα κυδώνια, κρατώντας μερικά για το γαρνίρισμα. Βράζουμε και τις καραβίδες για 10 λεπτά και κρατάμε κι αυτό το νερό.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, μετά βάζουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το κρασί.
  • Αφήνουμε να απορροφηθεί και προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος των θαλασσινών. Το αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε λίγο ακόμη.
  • Συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να βράσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το σαφράν, προσθέτουμε τα μύδια, τα κυδώνια και τις καραβίδες.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα μύδια και τα κυδώνια, που δεν έχουμε βγάλει από τα όστρακά τους.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2745
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/07/13 )