Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοπανάκια με sauce μπάρμπεκιου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 08/08/13
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 12 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκια)
  • 2 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/4  κούπας ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 1 λεμόνι ( το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη sauce μπάρμπεκιου
  • 1 φέτα μπεΐκον ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο λειωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες κέτσαπ
  • 1/4 κούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/4 κούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουτ. του  γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 lit.νερό με τη ζάχαρη και το αλάτι και το βράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, και το θυμάρι. Το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπεΐκον με το θυμάρι για 4-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 20-25 λεπτά
  • περίπου μέχρι να τραβήξει. Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε λίγο
  • να “ηρεμήσει” και τη περνάμε από ένα multi η μπλέντερ για να γίνει λεία η sauce. Κρατάμε 1½ κούπα για το σερβίρισμα. Βγάζουμε τα κοπανάκια από τη μαρινάτα τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με την sauce που έχει περισσέψει. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.
Buon appetito!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2795
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/10/13 )