Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι με σάλτσα caesars
Φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι με σάλτσα caesars Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 29/08/13
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 800 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα caesars
  • 2 κρόκοι από σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 6 φιλέτα αντσούγιας (ξεπλυμένα)
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα απαλή η πικάντικη
  • 1 κουτ. της σούπας λευκό ξίδι
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 60 γραμ. παρμεζάνα η κεφαλοτύρι τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι & ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
  • Ρίχνουμε σε ένα multi η μπλέντερ τους κρόκους από τα αυγά και τη μουστάρδα και τα φιλέτα αντζούγιας τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί και πιπέρι συνεχίζουμε το χτύπημα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε αλάτι. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα τη ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Για το  κοτόπουλο
  • Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κομματάκια κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά για 3-4 λεπτά  ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει απ΄ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το σκόρδο που το έχουμε ‘’πατήσει’’ με το μαχαίρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας το φαγητό. Σβήνουμε  με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουτ. της σούπας νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμα η μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε μια πιατέλα (βγάζουμε το σκόρδο) και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε τη σάλτσα δυναμώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε τη σάλτσα για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό με πράσινη σαλάτα και το περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα. 
Buon apettito!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3928
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 02-09-2013 16:51
 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ1 ΣΥΝΕΧΙΣΕ 1
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/09/13 )