Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό σοκολάτα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Παρασκευή, 16/08/13
Υλικά
  • 450 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια νες καφέ
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 4 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Σάλτσα φράουλας
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τον νες καφέ και τα ζεσταίνουμε (χωρίς να βράσουν) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά (πριν κρυώσει) ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πυχτώσει ελαφρά (χωρίς να βράσει).
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μίγμα μας στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

 Για τη σάλτσα φράουλας χρειαζόμαστε :

  • 250 γρ. φράουλες
  • 1 κουταλιά πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές άχνη
Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες και την άχνη και δουλεύουμε το μίγμα για μερικά λεπτά.
Περνάμε τις λιωμένες φράουλες από σουρωτήρι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομε καλά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2058
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/08/13 )