Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γαλοπουλα Itsten Pilav (πολίτικη συνταγή)
Γαλοπουλα Itsten Pilav (πολίτικη συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 07/10/13
Υλικά
  • 4-5 ποτήρια ρύζι
  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 3-4 κουταλάκια βούτυρο,
  • 2 κουταλάκια saffron
  • 4 κουταλιές φιδέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μπαχάρι σε κόκκους (αρκετό)
  • 1 κουταλάκι σινάπι
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 νεροπότηρο κρασί
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού saffron.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε μικρούς κύβους, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά - μυρωδικά.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα το ζωμό της γαλοπούλας.
  • Το αφήνουμε να πάρει βράση και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι!
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φιδέ με λίγο βούτυρο ώσπου να πάρει ένα σκούρο κίτρινο χρώμα και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο saffron μαζί με τους κόκκους από το μπαχάρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας και να πιει όλο το ζουμί του.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να τραβήξει τους ατμούς και να ανοίξει το ρύζι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1239
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/10/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό τηγάνι μπάρμπεκιου
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία