Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γαλοπουλα Itsten Pilav (πολίτικη συνταγή)
Γαλοπουλα Itsten Pilav (πολίτικη συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 07/10/13
Υλικά
  • 4-5 ποτήρια ρύζι
  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 3-4 κουταλάκια βούτυρο,
  • 2 κουταλάκια saffron
  • 4 κουταλιές φιδέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μπαχάρι σε κόκκους (αρκετό)
  • 1 κουταλάκι σινάπι
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 νεροπότηρο κρασί
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού saffron.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε μικρούς κύβους, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά - μυρωδικά.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα το ζωμό της γαλοπούλας.
  • Το αφήνουμε να πάρει βράση και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι!
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φιδέ με λίγο βούτυρο ώσπου να πάρει ένα σκούρο κίτρινο χρώμα και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο saffron μαζί με τους κόκκους από το μπαχάρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας και να πιει όλο το ζουμί του.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να τραβήξει τους ατμούς και να ανοίξει το ρύζι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2072
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/10/13 )