Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Parmigiana di melanzane Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 20/10/13

Parmigiana di melanzane από Ιταλια στην κυπριακη διαλεκτο (ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ)
άλλως μελιτζανες( βαζάνια) με παρμεζάνα

Από το http://istomageiremata.blogspot.gr

Υλικά
  • 4 - 5 βαζάνια
  • 200 γρ. Τομάτες καθαρισμένες κονσέρβα το σιειμώνα, το καλοτζιαίριν φρέσκες.
  • 200 gr. Pumaro (passata di pomodoro)
  • 200 γρ. Μοτσαρέλλα, ή ένταμ ή γκούντα τριμμένο, ό,τι έσιεις, κάτι που να λιώνει ωραία
  • 150 γρ. Παρμεζάνα ή grana τριμμένη
  • 1 κουννί σκόρτο
  • ρίγανη
  • μια πρεζα ζάχαρη
  • λάδι για τηάνισμα
  • μεράκκιν τζιαι όρεξην
Εκτέλεση
  • Κόφκουμεν τα βαζάνια σε φέττες περίπου μισόν εκατοστόν, αλατίζουμεν τες τζιαι βάλλουμεν τες πας σε χαρτί κουζίνας για κανένα μισάωρον να ξαπολήσουν τα υγρά τους τζιαι να ξιπικρίσουν.
  • Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμεν σε μια κουταλιά λάδι καλό το κουννί σκόρτο ψιλοκομμένο ή ολόκληρο, όπως προτιμάς, τζιαι βάλλουμεν τες καθαρισμένες τομάτες που ελιώσαμε στο μιξεράκι τζιαι το πούμαρο. Βάλλουμεν μια πρέζα άλας τζιαι μιαν ζάχαρη τζιαι αφήνουμε την σάλτσα να καταστηθεί σε χαμηλή φωθκιά κανένα 20λεπτο, ώσπου να φύει η ξινάδα της τομάτας. άμμαν τελειώσει βάλε λλίη ρίγανη ή βασιλικό αν τον προτιμάς.Τηανίζουμεν τα βαζάνια σε λάδι καλά βραστόν, για να μεν τραβήσουν λάδι, ώσπου να μισοψηθούν τζιαι στραγγούμεν τα πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας. Αν θέλεις, ψήνεις τα τζιαι στο γκριλ για την πιο ελαφριά εκδοχή.
  • Σε ένα σινί απλώνουμεν λλίην σάλτσα τομάτας, μετά μια στρώση βαζάνια μετά πάλε τομάτα τζιαι βάλλουμεν τα τυρκά. Συνέχισε έτσι ώσπου να λείψουν τα υλικά αλλά φύλαξε κάμποσο τυρί για να βάλεις πουπάνω.
  • Βάλλεις το σινί σε φούρνο βραστό στους 200 βαθμούς για κανένα 20λεπτο, ώσπου να χογλάσει η σάλτσα τζιαι το τυρί να λιώσει τζιαι να ροδίσει.
Πάει πολλά με φρέσκο ψωμίν άσπρο, βουττίν στη σάλτσα!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 4759
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/10/13 )