Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καροτοκεφτέδες Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 08/11/13

......... με δροσερη και αναλαφρη σος γιαουρτιου (2η συνταγη!)

Χρειαζομαστε
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 αυγό ολοκληρο χτηπημενο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό και δυοσμο
  • 100 γρ. αλεύρι απλο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί να λιώνει ρεγκατο η γκουντα αλάτι , πιπέρι, κόκκινη γλυκεια πάπρικα ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1/2 κρεμμύδι προαιρετικά

Αν βαλεις περισσοτερο αλεύρι στην ζύμη μπορεις να τις κανεις ψητές και να αποφύγεις τα τηγανια και τα λάδια τα πολλά

Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε ως συνηθως και τους ψηνουμε επανω σε ταψι με λαδοχαρτο για να μην κολλησουν.

Συνοδεύονται με μια ελαφρα και πολυ δροσερη σος με γιαουρτι μουστάρδα κοκκινη πιπερια και ξυδι...!

 

 

Σος με γιαουρτι μουστάρδα κοκκινη πιπερια και ξυδι...! .

Μία σαλάτα δροσερη ανάλαφρη αλλά και χορταστικη με γιαούρτι 2% λιπαρά

Υλικα για την σος

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • ½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κλαρακι δυόσμο
  • γλυκεια πάπρικα
  • 1 κ.σ. ξύδι απλο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα απλή του προσθετει πολύ ωραία γεύση!
  • 2 κ.σ. καλο λαδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτελεση

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά την πιπεριά, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ανακατεύουμε με το περιεχόμενο από ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε λίγο δυόσμο, για περισσότερο άρωμα. Ρίχνουμε τα πιπέρια κόκκινο και μαύρο και το αλάτι. Προσθέτουμε ξύδι και λαδι.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα πράσινης μαρούλι, τριμμένο λάχανο και τριμμένο και στη συνέχεια περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Σερβίρουμε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3349
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/11/13 )