Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδάκι γλυκο του κουταλιού Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Σάββατο, 14/12/13
Μια παραδοσιακή συνταγή, δοκιμασμένη επί δεκαετίες, για γλυκό κουταλιού γεμάτο άρωμα και γεύση.
Υλικά
  • 50 καρυδάκια μέτρια.
  • Μία χούφτα ασβέστη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξυνό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκόζη
  • Μερικά γαρύφαλλα
Εκτέλεση
  • Τρυπάμε τα καρυδάκια κατά μήκος, δηλαδή τα διαπερνάμε από κορφή μέχρι τη βάση τους με μια χοντρή βελόνα πλεξίματος (ή με κάτι ανάλογο)
  • Τα βάζουμε σε νερό για 15-20 μέρες, αλλάζοντας καθημερινά το νερό.
  • Αφού περάσουν οι μέρες, τα καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι από τη φλούδα τους.
  • Παίρνουμε μια χούφτα ασβέστη και τη διαλύουμε σε έναν κουβά νερό και ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα καρυδάκια μας για μια-δυο ώρες περίπου.
  • Στη συνέχεια, και αφού τα πλύνουμε τα βράζουμε για 3 νερά (δηλαδή γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό κι αφού αρχίσει να βράζει, βράζουμε τα καρυδάκια μας για τρία λεπτά, χύνουμε το νερό και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία).
  • Στο τρίτο νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξινό και αφού βράσουμε τα καρυδάκια μας 3 λεπτά αποσύρουμε απ' τη φωτιά και τα αφήνουμε όπως είναι στο νερό για καμιά ώρα.
  • Αφού περάσει η ώρα, τα ξεπλένουμε.
  • Βράζουμε τα καρυδάκια μας με τρία ποτήρια νερό κι ένα κιλό ζάχαρη, μέχρι να δέσει το σιρόπι (μέχρι δηλαδή το σιρόπι να αφήνει σκοινιά αν βάλουμε λίγο σε ένα πιατάκι και το ακουμπήσουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού).
  • Την επόμενη μέρα βράζουμε εκ νέου το γλυκάκι μας με δυο κουταλιές γλυκόζη και λίγα γαρύφαλλα.
Αυτό ήταν. Βάλτε το σε γυάλινα βάζα και στο ψυγείο για άμεση χρήση, αλλά με μέτρο.

Καλή σας επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4207
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-12-2013 15:36
 
ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ ΞΥΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/12/13 )