Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελομακάρονα γεμιστά Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Δευτέρα, 23/12/13
Υλικά (για περίπου 80 μελομακάρονα)
Υλικά για την ζύμη:
  • Ενα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 0,5 κούπα γάλα (εναλλακτικά για νηστίσιμα μελομακάρονα αντικαθιστούμε το γάλα με 0,5 χυμό πορτοκάλι, δηλαδή βάζουμε 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού)
  • 0,5 κούπα κονιάκ
  • Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
Υλικά για την γέμιση:
  • 500 γρ καρυδόψυχα κοπανισμένη (εγώ έβαλα στο multi 350 γρ καρυδόψυχα και 150γρ φουντούκι)
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι σουσάμι
  • Λίγο νερό και κονιάκ για να γίνει ένας πολτός
Υλικά για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια του νερού μέλι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Κανέλα
  • Λίγα από τα κοπανισμένα καρύδια για πασπάλισμα
Εκτέλεαη
  • Ρίχνουμε σε λεκάνη το βιτάμ, το λάδι και την ζάχαρη και δουλεύουμε με το σύρμα χειρός ή κλασσικά με το χέρι μέχρι να ομογενειοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα, (το γάλα) και το κονιάκ, δουλεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν (ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει μία μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.)
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση σε μια λεκανίτσα.
  • Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι από την ζύμη, κάνουμε μια λακουβίτσα ή την ανοίγουμε λίγο στο χέρι σαν πιτάκι, βάζουμε μισή κουταλίτσα από την γέμιση και κλείνουμε καλά διπλώνοντας. Πλάθουμε ελαφρά στο χέρι να πάρει μακρόστενο σχήμα σαν σουτζουκάκι.
  • Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά (πάνω κάτω) και 10 λεπτά (από πάνω). Αυτό βέβαια ισχύει για τον δικό μου φούρνο. Το ποθούμενο είναι να ψηθεί όλο το μελομακάρονο και να πάρει ένα χρώμα σαν της κανέλας.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά (καλύτερα την επομένη, εγώ τα φτιάχνω το απόγευμα και τα μελώνω το απόγευμα της επομένης).

Οπότε και ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο. Αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τα μελομακάρονα λίγα-λίγα στο σιρόπι το οποίο βράζει σε σιγανή φωτιά.

Τα αφήνουμε στο σιρόπι για ένα λεπτό, διαφορετικά μελώνουν πολύ και κολλάνε στα χέρια. Τα βγάζουμε, τα βάζουμε στην πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγα από τα κοπανισμένα καρύδια που κρατήσαμε ανακατεμένα με λίγη κανέλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3537
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/12/13 )