Το κοτοπουλο μέσα απο αυτή την συνταγη σταματά να ειναι στεγνό και βαρετό. Δένει τέλεια με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ενα χειμωνιάτικο φαγητο ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Υλικα - 8 Μπουτακια κοτοπουλο (κοπανακια)
- 10 μέτριες πράσινες πιπεριες
- 3 κόκκινες πιπεριές φλωρινης
- 3 μέτρια κρεμμύδια (φετακια)
- Σχεδον μια κουπα σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλια σούπας πελτε ντοματας
- Αλατι, πιπέρι, θυμάρι,μπουκοβο, παπρικα γλυκια
- 1 κύβο λαχανικών
- Μιση κουπα κοκκινο κρασι
- Νερο όσο πάρει να σκεπαστουν
Εκτελεση - Κοβω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα αφήνω στην ακρη
- Σε ελαιολαδο σοταρω τα Μπουτακια και οταν πάρουν χρώμα τα βγάζω και τα κρατώ ζεστά διπλα
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζω να τσιγαριστουν τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τον πελτε, τα σβήνω με το κρασι
- Επειτα προσθετω τα μπαχαρικά ανάλογα με την προτίμηση μου και την σαλτσα ντοματας,τοποθετώ και παλι τα Μπουτακια μαζι με ολα τα υλικα. Προσθετω νεράκι τόσο όσο να σκεπαστουν, προσοχή όχι πολυ θελω το φαγητο να μείνει με την σαλτσουλα του.
Εγω για εξοικονόμηση χρόνου τα κλεινω για 15 λεπτά στην χυτρα, αν κάποιος δεν έχει χυτρα χρειάζεται μια ωριτσα στην κατσαρόλα. Καλη επιτυχία..
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6038 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |