Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Παρασκευή, 25/04/14
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 800 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό η κόκκινο κρασί 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη η περασμένο στο multi
  • 1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 400 γραμ. νταματάκια κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
  • 8-10 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και το ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 6-7 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.

Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η πούρε .

Buon appetite!!

everythingcook.blogspot.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5237
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/04/14 )