Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τορτίγια Ισπανική Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Παρασκευή, 09/05/14
Εκτέλεση
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • μισό κιλό καθαρισμένες και λεπτοκομμένες πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός
  • πράσινη σαλάτα (για τη γαρνιτούρα)
  • 2 κομμένα κρεμμύδια
  • 6 αυγά 
Εκτέλεση
  • Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ζεσταίνετε το υπόλοιπο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να ροδίσουν, αφήνοντας τις πατάτες να πιουν το λάδι αντί να τηγανιστούν κανονικά. Στραγγίζετε τις πατάτες σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι κι έπειτα τις αλατίζετε.
  • Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια αναμειγνύετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι αναδεύοντας με ένα πιρούνι. Βάζετε και τις δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι κι όταν ζεσταθεί, απλώνετε με το κουτάλι το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζετε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να δείτε ότι η ομελέτα είναι έτοιμη. Φροντίστε να μην σας ξεροψηθεί γιατί τα αυγά θα πρέπει να κρατήσουν λίγα από τα υγρά τους.
  • Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, κρατώντας το καλά, και το αναποδογυρίζετε προκειμένου να βάλετε την ομελέτα στο πιάτο. Ξαναβάζετε την αναποδογυρισμένη ομελέτα στο τηγάνι και την τηγανίζετε και από την άλλη μεριά για 5 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3565
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/05/14 )