Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σάλτσα με τόνο (για μακαρόνια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 26/05/14
Υλικά:
  • 1 ½ κουταλιά πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • τόνο σε κονσέρβα (1 κονσέρβα περίπου ανά άτομο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι, λίγο αλάτι, πάπρικα (προαιρετικά ), βασιλικό, ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκορδάκι, ίσα-ίσα να χαρίσει τη γεύση του στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον πελτε και τα μυρωδα μας (βασιλικό, ρίγανη, δάφνη), τα μπαχαρικα (πάπρικα γλυκιά, πιπέρι) και λίγο αλατάκι, γιατί ο τόνος είναι ήδη αλατισμένος.
  • Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτια, μέχρι η σαλτσα να δέσει (περίπου 7-10 λεπτά).
  • Προσθέτουμε τον τονο, αφού προηγουμένως τον έχουμε στραγγίξει από τα υγρά της κονσέρβας, και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα περίπου 5-7 λεπτά (ή για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να προκύψει μια δεμένη σάλτσα ).

 Συνοδεύει φυσικά .. μακαρόνια!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4077
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/05/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός