Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπριάμ (τουρλού!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Κυριακή, 25/05/14
Υλικά:
  • κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες (η ποσότητα εξαρτάται από το προσωπικό γούστο σε κάθε λαχανικό. Ας λάβουμε για παράδειγμα: 4 μέτρια κολοκύθια , 4 μέτριες μελιτζάνες και 3 πατάτες)
  • Ντομάτα (1 κουταλιά πελτέ, καθώς και 2 φρέσκιες σε κομμάτια και 2 τριμμένες στο τρίφτη )
  • Μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμο, ρίγανη (είναι προτιμότερο τα φρέσκα, αλλά μπορεί να γίνει και συνδυασμός αποξηραμένων με φρέσκων ή στην έσχατη περίπτωση να βάλουμε μόνο αποξηραμένα )
  • Κρεμμύδια, σκόρδα (γι’ αυτό το φαγητό χρειάζονται αρκετά κρεμμύδια και σκόρδα , δηλ. 3 μέτρια προς μεγάλα κρεμμύδια και 6 σκελίδες σκόρδου)
  • Πιπέρι, μπαχάρι ,αλάτι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδοκαι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα μέχρι να ξανθύνουν και να καραμελώσουν.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να ξεθυμάνει για λίγο, και προσθέτουμε τον πελτέ σε 1 ποτήρι νερό, τα κομματάκια της φρέσκιας ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 2- 3 κουταλιές κέτσαπ.
  • Αφήνουμε να βράσει για λίγο η σάλτσα ώσπου να φύγει η ντοματίλα (για 3-5 λεπτά) και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο και τη ρίγανη τελευταία για να μην μαυρίσει) και τα μπαχαρικά με το αλάτι .
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά, που τα έχουμε κόψει σε κύβους (τα κομμάτια της πατάτας να είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτά των κολοκυθιών και των μελιτζανών, γιατί τα δεύτερα βράζουν πιο γρήγορα).
  • Ανακατεύουμε στην αρχή μόνο και όχι συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσουν.  

Αν τα μαγειρεύουμε σε χύτρα (θα πάρει περίπου 7 λεπτά να γίνουν), δεν προσθέτουμε πολύ νερό, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετό. Σε απλή κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, έχουμε το νου μας να μην πιει όλο το νερό και περιμένουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2332
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/05/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός