Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Καρμπονάρα (Ιταλική συνταγή)
Καρμπονάρα (Ιταλική συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 11/06/14
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 250 γρ χοντρό σπαγκέτι
  • 150 γρ μπέικον
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 αυγά (η αναλογία είναι ένα αυγό κατ' άτομο)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το κρεμμύδι ψιλοκομμενο.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε μπέικον και κρεμμύδι. Για να μαλακώσει το κρεμμύδι κλείστε το τηγάνι με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύεται κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αν χρειάζεται προσθέστε ακόμα λάδι και σβήστε στο τέλος με λίγο λευκό κρασι.
  • Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικα. Αν το μπέικον είναι πολύ αλμυρό καλύτερα να μην αλατίσετε το νερο.
  • Χτυπηστε τα αυγά με πολυυυ λίγο αλάτι και μαύρο πιπερι. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα πετάτε το νερό. ΔΕ τα βρέχουμε και βάζετε ζυμαρικα, μπεικον, κρεμμύδι και αυγά μέσα στην κατσαρολα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι τα αυγά να'ναι ετοιμα (στην Ιταλία τα σερβίρουν σχεδόν με ωμά αυγά. Εγώ όμως επειδή δε μου αρέσουν, τα ανακατεύω αρκετή ώρα και που και που βάζω πάνω από τη φωτιά την κατσαρόλα για να ζεσταθει.

Μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο φρέσκο τριμμένο πιπέρι πριν τα σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5001
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-06-2014 17:43
 
ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ?
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/06/14 )