Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι στη λαδόκολλα με γιαούρτι
Κατσικάκι στη λαδόκολλα με γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Δευτέρα, 23/06/14
Υλικά (για 4 ατομα)
  • 1500 γραμμαρια κατσικακι με κόκκαλο σε μερίδες
  • 2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος (ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, αφού το έχουμε πλύνει και καθαρίσει από τα περιττά λίπη, και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ρίγανη και το λεμόνι, αδειάζουμε το μείγμα στη λεκάνη με το κρέας και το ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί. Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Απλώνουμε 3 φύλλα λαδόκολλας πάνω στον πάγκο μας, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω τακτοποιούμε το μαριναρισμένο κρέας και το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια. Κλείνουμε σφιχτά το κρέας μέσα στις λαδόκολλες, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο πακέτο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα με το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και ψήνουμε για άλλη μιάμιση ώρα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4296
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/06/14 )