Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέμα πατισσερί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Πέμπτη, 10/07/14
Υλικά
  • 4 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 40 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 0,6 του λίτρου γάλα
  • 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο και άσπρο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά μας πολύ καλά.
  • Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών.
  • Αδειάζουμε το μίγμα μας σε μία καθαρή κατσαρόλα, το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα των αυγών το αφήνουμε να πήξει και να δέσει προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ

Με την κρέμα αυτή γαρνίρουμε γλυκά, γεμίζουμε σου κ.λ.π.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2867
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/07/14 )