Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Cupcakes με μαρμελάδα βατόμουρο και επικάλυψη γλάσου σοκολάτας
Cupcakes με μαρμελάδα βατόμουρο και επικάλυψη γλάσου σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Παρασκευή, 25/07/14
Υλικά (για 12 Cupcakes)
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλ.ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 1/2 φλ +2 κ.σ. γάλα πλήρες
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ.  κακάο καλής ποιότητας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1/4 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς σπόρους
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Χτυπάμε στο μίξερ ½ φλ.βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε τα αυγά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και τη 1κ.γ. βανίλια και 3/4 κ.γλ αλάτι.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι(με το μπέικιν) - γάλα - αλεύρι - γάλα -αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ  να ομογενοποιηθεί.
  • Μοιράζουμε σε 12 θήκες μάφινς που έχουμε βάλει χαρτάκια, ψήνουμε 20-25' ανάλογα το φούρνο(συνήθως στα 20' είναι έτοιμα).
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και όταν κρυώσουν, κόβουμε από κάθε κεκάκι ένα κομμάτι της οροφής και με ένα κουταλάκι βάζουμε μέσα την μαρμελάδα βατόμουρο. Ξανακλείνουμε το "καπάκι" και γλασάρουμε.

Για το γλάσο

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το ¼ κ.γ. αλάτι. με ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ χειρός χτυπάμε το ½ φλυτζάνι βούτυρο μέχρι που να αφρατέψει και προς θέτουμε το μείγμα κακάου, σιγά σιγά/ ρίχνουμε τις 2 κ.σ. γάλα και το ½ κ.γ. βανίλια. Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Μετά βάζουμε το γλάσσο σε κορνέ ή και με ένα κουταλάκι η  μαχαίρι σπάτουλα αν δεν έχουμε κορνέ γλασάρουμε και διακοσμούμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2987
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/07/14 )