Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Χάντρες με καυτερή σάλτσα ντομάτας
Χάντρες με καυτερή σάλτσα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 29/07/14
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φασολάκια χάντρες
  • 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) κρεμμύδια
  • 5 μεγάλες, ώριμες και ζουμερές ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3-4 κουταλιές φρεσκο-ψιλοκομμένο άνηθο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε τις χάντρες από τα φασόλια, τις πλένουμε και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Τις σουρώνουμε.
  • Εν τω μεταξύ πλένουμε και τρίβουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  • Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε, σε μέτρια προς ψηλή φωτιά, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τις χάντρες , σωτάρουμε κι αυτές για λίγο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες , αλάτι ,πιπέρι, το μισό άνηθο κι ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
  • Μόλις δούμε ότι έχει δέσει η σάλτσα κι έχουν βράσει οι χάντρες, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο κι αφήνουμε το φαγητό στο μάτι για 2-3 λεπτά ακόμη. 

Για να δούμε αν είναι έτοιμες οι χάντρες, ''τσιμπάμε'' μ'ένα πηρούνι. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2901
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 01/08/14 )