Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαρόσουπα Νο.08 (Μακεδονική) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Παρασκευή, 15/08/14
Υλικά:
  • 1 κιλό φρέσκο ψάρι, μπακαλιάρος ή συναγρίδα ή κοκκινόψαρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σελινόριζα
  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 1 κ.κ.σ. λάδι
  • αλεύρι
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Πλένετε το ψάρι, το αλατίζετε και το βράζετε με λίγο νερό(όσο να σκεπάζεται) για 15 λεπτά.
  • Σουρώνετε το ζωμό. Σε βαθύ σκεύος μαραίνετε με λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε σε κύβους το σέλινο, τα καρότα και το 1 φ.τ. νερό.
  • Όταν τα καρότα μαλακώσουν, ρίχνετε τις πατάτες που έχετε προηγουμένως καθαρίσει και κόψει σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει προσθέτετε 1 κ.κ.σ. αλεύρι και το γυρίζετε με ξύλινο κουτάλι. Αραιώνετε με κρύο ζωμό.
  • Όταν πάρει βράση ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού στη σούπα και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη, αναμειγνύοντας προσεκτικά να μην θρυμματιστούν οι πατάτες. Λεμόνι κατά βούληση.
  • Καθαρίζετε το ψάρι από αγκάθια και πέτσες. Τοποθετείτε σε πιατέλα την οποία έχετε στρώσει με μαγιονέζα. Καλύπτετε με μαγιονέζα την άνω πλευρά και διακοσμείτε με μαϊντανό και ελιές.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3589
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/08/14 )