Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρουασάν για γλυκιά γέμιση Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 19/08/14
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 640 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγη μαγιά
Για την γέμιση:
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 100 γρ. χοντρή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
  • Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι (να γίνει χυλός) και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (60-70 λεπτά).
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά, ελάχιστο αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Παίρνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται) ώστε η ζύμη μας να γίνει αφράτη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2-2:30 ώρες.
  • Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα.
  • Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τυλίγουμε τα φύλλα, τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  • Μόλις τα βγάλουμε από την φωτιά τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Τύλιγμα:
  • Αφού βάλουμε την γέμιση πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου και τις τυλίγουμε σαν ρολό μέχρι την τρίτη άκρη και τα βάζουμε στο ταψί δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.

Τρώγονται και χωρίς γέμιση ή με κάποια γέμιση της αρεσκείας σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1794
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/08/14 )