Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δίπλες Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Πέμπτη, 18/09/14
Δίπλες
Υλικά
  • 15 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζ. του καφέ λικέρ λευκό
  • αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή
  • 300 γραμμ., μέλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • λάδι για το τηγάνι
  • κανέλα, καρύδια
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε τους κρόκους σε βαθιά λεκάνη. Τους χτυπάμε λίγο, αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι και μετά το λικέρ και ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μια ζύμη σφικτή που ν' ανοίγεται φύλλα.
  • Την κόβουμε σε κομμάτια που τα ανοίγουμε σε φύλλα, πασπαλίζοντας μάρμαρο και ζύμη με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στο άνοιγμα του φύλλου.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομ­μάτια.
  • Βάζουμε στη φωτιά ανοιχτή κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του φύλλου τυλίγοντας τα στα τρία μέσα στο καυτό λάδι. Τα βγάζουμε μόλις πάρουν ελαφρά ρόδινα χρώμα.
  • Βάζουμε το μέλι με το νερό να βράσουν, ξαφρίζουμε και όταν είναι αρκετά ζεστό το σιρόπι, όχι όμως καυτό, βουτάμε μέσα τις δίπλες να μελωθούν καλά.

Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο καρύδι και την κανέλα.

Καλή σας επιτυχία !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3208
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/09/14 )