Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό Σοκολάτα-Μπανάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 06/10/14
puddingkuchen_01
 Υλικά

Για την βάση:

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125μλ. Λάδι (σπορέλαιο ή ηλιέλαιο)
  • 125μλ. Χλιαρό νερό
  • 200γρ. Αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 8 μπανάνες
Για την κρέμα:
  • 500μλ. Γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 250γρ. Βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη
Για το γλάσο: 
  • 3 σοκολάτες
  • 50γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Χωρίζουμε τα αυγά.
  • Χτυπάμε  τους κρόκους, το λάδι, το νερό και το κακάο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
  • Χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η βάση καλά και απλώνουμε επάνω τις μπανάνες (τις κόβουμε απλά στην μέση για να γίνουν πιο λεπτές…στο μάκρος τις αφήνουμε όπως είναι)
  • Παίρνουμε το φακελάκι άνθρος αραβοσίτου και βράζουμε με το γάλα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Όταν το μείγμα βανίλιας έχει την ίδια θερμοκρασία με το μείγμα βούτυρο τα ανακατεύουμε μαζί και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
  • Έπειτα φτιάχνουμε το γλάσο λιώνοντας τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει και απλώνουμε επάνω στην κρέμα βανίλια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2222
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/10/14 )