Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χαλβάς Πολίτικος Νο.03 (σιμιγδαλένιος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Κυριακή, 12/10/14
Υλικά
  • 300 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 350 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 450 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γραμ. γάλα
  • 180 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χωρίζουμε στα δύο.
  • Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο. Ρίχνουμε και τα αμύγδα­λα και τα φέρνουμε μερικές βόλτες με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το σιμι­γδάλι και τα ανακατεύουμε γρήγορα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πά­ρουν ένα ρόδινο χρώμα (ελαφρό). Ρί­χνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τ' ανακατεύουμε καλά. Προσθέ­τουμε το γάλα και τέλος την κρέμα γάλακτος. Τα βράζουμε 2-3 λεπτά της ώρας ανακατεύοντας.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με το σκέπασμα της και την αφήνουμε έτσι να σταθεί μισή ώρα ή μεταφέρουμε σε φόρμα.

Σερβίρουμε το χαλβά χλιαρό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1519
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός