Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυρόπιτα χωρίς φύλλο Νο.10 (Πηλιορειτικη!)
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο Νο.10 (Πηλιορειτικη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 30/10/14

Τυρόπιτα "Η ξεκούραστη", πεντανόστιμη και γρήγορη ζυμαρόπιτα χωρίς κάν να ανοίξεις φύλλο! Πηλιορειτικη!

Δοκιμασμένη!

Υλικά
  • Τυρόπιτα χωρίς φύλλο Νο.10 (Πηλιορειτικη!)

    1 κεσεδάκι γιαουρτιού αλεύρι απλό
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαουρτιού βούτυρο λιωμένο
  • 4 αβγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • Ελάχιστο δυόσμο
  • Αλάτι πιπερι και καπνιστή πάπρικα  γλυκειά
  • φρυγανιά τριμμένη μπόλικο στρώμα στον πάτο του ταψιού , όπως επίσης και από επάνω από την γέμιση  να γίνει μια ωραία κρούστα τραγανή.

Προαιρετικά

  • Αν θέλουμε αντικαθιστουμε το βούτυρο το πολύ με καλαμποκέλαιο  και την φέτα με ¼  ανθότυρο  και 1/4 τρίμα φέτας
  • 4 φέτες ψιλοκομένο ζαμπον γαλοπούλας
  • ½  πιπερια κοκκινη Φλωρίνης  ψιλοκομμένη και πράσινη σκούρα επίσης
  • Και  2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σωταρισμένο με τις πιπεριές   ελαφρά.
  • Βούτυρο έβαλα μόνον στον πάτο του ταψιού.Και έγινε υπέροχη! 

Προσωπικά την έφτιαξα  με ανθότυρο φέτα  γαλοπούλα και καλαμποκέλαιο.

Εκτέλεση
  • Αλείφουμε το ταψί μας με λιωμένο βούτυρο και το ραντίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ όλα τα υλικα ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε  .
  • Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Όπως και να την φάτε είναι το ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ !

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5906
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/11/14 )