Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Παρασκευή, 26/12/14
Υλικά
  • images_225_02200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
  • 15 γρ. Μπαχαρόμειγμα (περίπου 2 κουταλιές από ένα μείγμα που θα φτιάξουμε ισόποσα από κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμο, λευκό πιπέρι, όλα σε σκόνη)
  • 2 κουταλιές νερό
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο ασπρισμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και φτιάχνουμε μπισκοτάκια, είτε ανοίγοντας τη ζύμη και κόβοντας με φόρμες, είτε φτιάχνοντας με τα χέρια το σχήμα που θέλουμε.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντίσυαση πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν. Αφήστετα να σταθούν αφού τα βγάλετε και να στεγνώσουν μόνα τους

Αν τα φτιάξετε με το χέρι, προτείνω να μην φτιάξετε σχήματα (π.χ σαλιγκαράκια) που στο ψήσιμο ανοίγουν.

Αν τα κόψετε με κουπ πατ, μπορεί να αμύγδαλα μέσα στη ζύμη να σας δυσκολέψουν, οπότε μπορείτε και να τα παραλείψετε και να τα ρίξετε από πάνω τους αφού τα κόψετε. Αν τα βάλετε σε φορμάκια, θυμηθείτε να βάλετε λίγο αλευράκι στη φόρμα αλλιώς θα κολλήσει η ζύμη, και σπάενε εύκολα

Θυμηθείτε ακόμα ότι λόγω της υψηλής αναλογίας βούτυρο-αλεύρι, στο ψήσιμο απλώνουν αρκετά.

Την ιδιαίτερη γεύση τους την παίρνουν από το μπαχαρόμειγμα, που είναι το χαρακτηριστικό των Χριστουγεννιάτικων μπισκότων που συναντάμε στις χώρες της βορείου Ευρώπης. Είναι πολύ αρωματικό και ελαφρώς διαφορετικό απ` ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και στα μελομακάρονα και το αποτέλεσμα μου άρεσε. Αξίζει να το δοκιμάσετε

Επίσης, πολλές φορες κανω ποικιλία γεύσεων και με διάφορα άλλα υλικά, οπως ξύσμα πορτοκαλι/λεμονι, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος Γιώτη, μαστίχα, μέλι, κακάο, όπως και διάφορα γλασα διακόσμησης. Όταν κοβω με κουπ πατ ή με σφηνακι γινονται μπισκοτάκια στρογγυλα που δυσκολα καταλαβαίνει κάποιος πως ειναι σπιτικά!

Καλη επιτυχια και χρόνια πολλά!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/12/14 )