Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες μπράβας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από jero   
Κυριακή, 01/02/15
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό πατάτες,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
Για την σάλτσα:
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι
Eκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την πάπρικα, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, 1 κούπα νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 -20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιεί τα υγρά της. 
  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε πετσέτα ή χαρτί να στεγνώσουν.
  • Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4044
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-02-2015 22:46
 
Πολύ ωραίες αυτές οι πατάτες. 
Από τα κλασικά ισπανικά τάπας, ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/02/15 )