Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ροδακινόπιτα No.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pabaki   
Τρίτη, 19/05/15
Υλικά:
Για τη ζύμη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 λίτρο νερό περίπου
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 αυγό
  • λίγn ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα
  • ή 5 φρέσκα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ροδάκινα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική. Την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζετε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες. Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο και το τοποθετείτε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί (διαμ. 28 εκ.). Απλώνετε μέσα την κρέμα και βάζετε ομοιόμορφα τα κομμένα ροδάκινα.
  • Διπλώνετε το φύλλο προς το κέντρο του ταψιού και το αλείφετε με λάδι. Ψήνετε την πίτα στους 180°-200° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ετοιμάζετε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και την απλώνετε πάνω στην ροδακινόπιτα. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με παγωμένη σαντιγί.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3771
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 22/05/15 )