Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ πορτοκάλι-καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 19/07/15
Υλικά:
  • 2 πορτοκάλια σε φέτες κυδωνάτες
  • 1¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 3 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. σούπας μπράντυ
  • 3 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
  • Βράζετε τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους και να πήξει το σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
  • Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε στο μίγμα σταδιακά.
  • Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού στη σόδα διαλυμένη στο μπράντυ, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.
  • Βάζετε το χυλό σε φόρμα και επάνω τις φέτες πορτοκαλιού.
  • Ψήνετε το κέικ 1 ώρα στους 200° c.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2529
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/07/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός