Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταποδόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 31/07/15

Πίτα χταποδόπιτα  από το Μυριόφωτο Καβάλας.

 Χταποδόπιτα
Η πίτα που δεν γίνεται πουθενά αλλού  και είναι Καθαροδευτεριάτικη !

Χρειαζόμαστε
  • 1 καλό χταπόδι, σαραντισμένο σμουριγμένο και ζεματισμένο.
  • Τον ζωμό του χταποδιού που ζεματίστηκε.
  • 1 -3  μεγάλα κρεμμύδια ξερά  ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο αλάτι και πιπεράκι φρέσκο.
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα  χωριάτικα  φύλλα.
Τι κάνουμε…
  • Ζεματάμε το χτυπημένο  και σμουριγμένο χταπόδι  και το στραγίζουμε  κρατώντας το ζουμί του όλο, και το  ψιλοκόβουμε  μπουκίτσες σαν λουκούμια.
  • Σε ένα  μεγάλο και  βαθύ τηγάνι  με λάδι βάζουμε το κρεμμύδι το σωτάρουμε προσθέτουμε και το ρίζι  έπισης το σωτάρουμε  για ένα λεπτό και προσθέτουμε και το χταπόδι.  Με ελάχιστο αλάτι  και λίγο πιπέρι. Το σωτάρουμε και αυτό και προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε σπο το χταπόδι και αφήνουμε την γέμιση να βράσει ελάχιστα το πολύ 7-8 λεπτά γιατί θα ψηθεί και σαν πίτα.
  • Κατόπιν  λαδώνουμε ένα  σινί ταψί και προσθέτουμε το φύλλο που πρέπει νάναι φαρδύτερο από το επάνω.
  • Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από επανω με το  άλλο φύλλο γυρίζουμε τον κόθρο  λαδώνουμε  από επάνω και ψήνουμε… 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3624
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 04/09/15 )