Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τιραμισού Νο.11 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Τρίτη, 25/08/15
Τιραμισού
Υλικά
Ατομα: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30
'
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1/8 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 κιλό τυρί μασκαρπόνε ή κριμ τσιζ
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 3/4 κούπα καφέ εσπρέσο
  • 1/2 κούπα λικέρ αμαρέτο
  • 1/4 κούπας λικέρ Καλούα
  • 250 γρ. σαβουαγιάρ
  • κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε σαντιγύ.
  • Χτυπήστε χωριστά το τυρί, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε ένα-ένα τα κροκάδια.
  • Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια ν' αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται.
  • Στο χτυπημένο μίγμα του τυριού, ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτη τη σαντιγύ και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
  • Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ και το Καλούα. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα ένα-ένα μέσα στο μίγμα του καφέ και στρώστε τα στο βάθος ενός μεγάλου ποτηριού-μπολ με πόδι.
  • Κόψτε μερικά σαβουαγιάρ στη μέση, βουτήξτε τα κι αυτά στο μίγμα του καφέ και βάλτε τα ολόγυρα στο ποτήρι, στηρίζοντάς τα πάνω στα αρχικά σαβουαγιάρ. Απλώστε επάνω τη μισή κρέμα. Πασπαλίστε με άφθονο κακάο. Στρώστε τα υπόλοιπα μπισκότα, βάζοντάς τα ολόκληρα επάνω στην κρέμα και τα μισά ολόγυρα στο ποτήρι κι αδειάστε επάνω σ' αυτά την υπόλοιπη κρέμα.
  • Με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού, κάντε σχήματα στην επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο, να σφίξει.
  • Κοσκινίστε στην επιφάνεια κακάο και τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρετέ το.

Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο, ακάλυπτο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3363
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/08/15 )