Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζύμη πίτσας Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Τετάρτη, 26/08/15
Υλικά
  • 100γρ σπιτικο προζυμι ή 2 πακετακια μικρα ετοιμο προζυμη που πουλα ο Βεροπουλος
  • 540γρ μεταλλικο νερο (αυρα, ιολη, κλπ)
  • 850γρ αλευρι του σουπερ μαρκετ dia
  • 22γρ χοντρο αλατι
  • ½ κουταλι του τσαγιου μαγια
Εκτέλεση
  • Ανακατευουμε ολα τα υλικα της ζυμης σε μια λεκανη, αλευρωνοντας τα χερια μας οσο το δυνατο λιγοτερο για 10 λεπτα. Τη ζυμη θα την εχουμε σε οσο πιο υγρη μορφη γινεται (να μη γινει πολυ στεγνη οπως οταν κανουμε ψωμι). Μετα αφηνουμε τη ζυμη σκεπασμενη για 2 ωρες να ξεκουραστει.
  • Κοβουμε τη ζυμη σε 4 ισοβαρεις μεριδες (η καθε μεριδα θα βγει περιπου 350γρ) και αφηνουμε τις μεριδες στο ψυγειο τουλαχιστον 24 ωρες (το ιδανικο ειναι 3 ημερες) τυλιγμενες καλα-καλα με μεμβρανη. Ομως θα πρεπει να μεινουν τουλαχιστον 2 ωρεσ εκτος ψυγειου πριν ψησουμε τις πιτσες.

Καλη επιτυχια!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4540
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/08/15 )