Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φιλέτο κοτόπουλο με γλάσσο Ceasar Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pabaki   
Δευτέρα, 31/08/15
Υλικά
  • 8 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό για το πασπάλισμα

Για το γλάσο Ceasar

  • 1/3 κούπας μαγιονέζα
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι γούστερ σος
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Χτυπήστε τα φιλέτα με το σφυράκι κρέατος και πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα. Τοποθετήστε τα στον πάγκο εργασίας με το δέρμα προς τα κάτω και ξεκινώντας από τη στενή πλευρά, τυλίξτα τα σε ρολό. Στερεώστε τα με ξύλινες φουρκέτες. Τοποθετήστε τα σε σχάρα ζεστή κι ελαφρά λαδωμένη, με την ένωση προς τα κάτω και ψήστε τα στο γκριλ, σε απόσταση 10 εκ., 8' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
  • Στο μεταξύ, σ' ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο. Αλείψτε με το μίγμα την επιφάνεια των ρολών και συνεχίστε το ψήσιμο 2'-3' ακόμη ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια και ν' αρχίσει να σχηματίζει φούσκες.
  • Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ζεστή πιατέλα, πασπαλίστε τα με το μαϊντανό και σερβίρετέ τα αμέσως, συνοδεύοντάς τα με τηγανητά ντοματίνια.
  • Χωρίστε 20 ντοματίνια στη μέση και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεστάνετε 1/4 κούπας λάδι, ρίξτε 2 κουταλιές ξύδι balsamico και 1 κουταλιά ζάχαρη. Ρίξτε μέσα τα ντοματίνια και τηγανίστε τα, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα, ώσπου να μαραθούν και να γλασαριστούν.
  • Πασπαλίστε τα με 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1540
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/09/15 )