Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνάκι με μουστάρδα και κεφαλογραβιέρα
Αρνάκι με μουστάρδα και κεφαλογραβιέρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Σάββατο, 05/09/15
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 1 1/2 κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με το κόκαλο)
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι της σούπας του τσαγιού ελαιόλαδο
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κυβό λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καυτού νερό (προαιρετικά)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβετε πρώτα στη μέση, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο τους και τις μπήγετε στα αρνίσια μπουτάκια-αφού κάνετε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Βάζετε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετείτε τις πατάτες. Σκορπίζετε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε.
  • Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό με τον κύβο.
  • Περιχύνετε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
  • Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 180-200 c για 1 ώρα και30'.
  • Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε τους κύβους του τυριού. Συνεχίζετε το ψήσιμο 10'-15' ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3801
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/09/15 )