Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Ζαμπονοτυρόπιτα του δεκαλέπτου
Ζαμπονοτυρόπιτα του δεκαλέπτου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Παρασκευή, 25/09/15
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ ζαμπόν χαμηλών λιπαρών
  • 500γρ τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών (της αρεσκείας σας)
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 αυγό κι 1 κρόκο χτυπημένα για άλειμμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί. Απλώνετε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας στο ταψί σας και το αλείφετε με την κέτσαπ.
  • Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το ρίχνετε πάνω από το αλειμμένο φύλλο.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί και από πάνω απλώνετε τις ροδέλες ντομάτας.
  • Αλατοπιπερώνετε τις ντομάτες και σκεπάζετε με το 2ο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν τα 2 φύλλα.
  • Αλείφετε το πάνω μέρος με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  • Ψήστε τη ζαμπονοτυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Πριν τη βγάλετε από το φούρνο ανασηκώστε και βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κι από κάτω, διαφορετικά αφήστε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο, με το διακόπτη στη θέση της κάτω αντίστασης.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4140
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/10/15 )