Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μυδοπίλαφο Νο.04 (Πρέβεζας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pabaki   
Τρίτη, 20/10/15
Υλικά
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα),
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κλωναράκι άνηθο (ψιλοκομμένο),
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένετε προσεκτικά ένα - ένα τα μύδια, καθαρίζοντας το κέλυφος με βουρτσάκι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα για να ανοίξουν (πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν).
  • Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και 2 - 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό.
  • Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, για να μην κολλήσει. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καθαρή υγρή πετσέτα και το αφήνετε για ½ -1 ώρα, πριν το σερβίρετε.

Εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε μόνο το ψαχνό από τα μύδια και να πετάξετε το κέλυφος.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 920
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/10/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός