Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σκορδόψωμα Νο.03 Βραζιλιανικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 04/11/15

image2_425_01
Σκορδοψωμα: μια ιδεα για ζυμη με σκορδα

πηγη Tastemade Brasil
Ο Banquete διδάσκει ένα απεριτίφ ωραίο: ψωμί με σκόρδο!

Υλικά και εκτέλεση για την ζυμη:
  • Σε ενα μπωλ βαζω την φαρινα (αλευρι που φουσκώνει)
  • μαγια 1 φακελακι
  • ελαχιστη ζάχαρη
  • Ανακατευω καλα και προσθετω αντι για νερο χλιαρο γαλα φρεσκο και λιγο λαδι και ανακατευω παλι
  • Φτιαχνω μια απαλη ζυμη, την οποια ανοιγω σε δυο χοντρουλια φύλλα με τον πλαστη. Κατοπιν παιρνω 3-4 μεγαλες σκελιδες σκορδου καθαρισμενες και ψιλοκομμενες τις οποιες αλατιζω και λιωνω με ενα μαχαιρι και τις τοποθετω σε ενα μπωλ
  • Μεσα στο μπωλ με το σκορδο προσθετω βουτυρο ή μαργαρινη, περιπου 100 γραμ. Τα ανακατευω καλα να γινουν κρεμα
  •  Σε αυτο το μειγμα προσθετω πολυ ψιλοκομμμενο μαιντανο και τα ξαναανακατευω πολυ καλα
  •  Μετα απλωνω στο ένα μεγαλο φυλο το μειγμα του μπωλ σε ολη την επιφάνειά του και από επανω τοποθετώ το αλλο φυλλο και το πιεζω ελαφρα να στρωσει.
  •  Κατοπιν παιρνω μια κοφτη ροδελα και κοβω το φυλλο σε μακρυες φαρδιες λωριδες. Τις στριβω λοξα σαν μπαστουνι στριφτο και κατοπιν παιρνω ενα μεταλικο σουβλι ή ξυλακι από σουβλακι, τα λαδωνω και στριβω τα ρολλα τα ζυμαρενια γυρω από το σουβλακι. Κανω στριφταρια σουβλακια ζυμαρενια.
  •  Όπως είναι τα τοποθετω μεσα σε ένα ταψι με λαδοχαρτο και τα ψηνω στους 180ο Κ μεχρι να ροδισουν ελαφρα.
Τρωγεται ζεστα ....

Πλήρης συνταγή: http://taste.md/1kirAXr

 ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2488
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/11/15 )