Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και χταποδάκι
Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και χταποδάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Ampari   
Σάββατο, 26/12/15

taliateles_me_xtapodi

 

Υλικά
  • 250 γραμμάρια ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
  • 500 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε καλά, και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Κόβουμε σε μικρά καρέ το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι.
    Προσθέτουμε το χταποδάκι και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Ρίχνουμε το κρασί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
    Όταν είναι έτοιμες (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.

Καλή σας απόλαυση!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2983
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/12/15 )