Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δίπλες Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Δευτέρα, 18/01/16
Υλικά:
Υλικά για την ζύμη
  • 5 αυγά
  • λίγο αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για το σιρόπι

  • μέλι και ζάχαρη σε αναλογία βάρους ένα προς ένα
  • λίγο νερό
  • καρυδόψιχα για το τελικό πασπάλισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας. Αρχίζουμε λίγο λίγο να προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να έχουμε μια ζύμη ούτε σκληρή, ούτε μαλακιά, που να ανοίγεται εύκολα σε φύλλο.
  • Ανοίγουμε το φύλλο λίγο χοντρό και το χωρίζουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κομμάτια του φύλλου, ένα- ένα.
  • Με δύο πηρούνια τα τυλίγουμε ένα- ένα σε ρολό ή στη μέση, μέσα στο λάδι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν, προσέχοντας να μην κοκκινίσουν.
  • Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνουν ένα μέτριο σιρόπι. Όταν οι δίπλες κρυώσουν, τις βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και τις πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2197
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/01/16 )