Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Pink rose and lemon velvet cake Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 17/02/16
Pink rose and lemon velvet cake

Το ροζ κέικ με λεμόνι είναι τόσο μαγικό που παρολίγο να λυπηθούμε να το φάμε! Μοιάζει με το red velvet cake

Για αυτό το όμορφο κέικ, θα χρειαστείτε
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει, περίπου ½ φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση, μια πρέζα αλάτι,
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
  • λίγο λιγότερο από ένα φλιτζάνι ανάλατο μαλακό βούτυρο,
  • 4 μέτρια αυγά,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και
  • ¾ φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη,
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο,
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση θα χρειαστείτε

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη,
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο,
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • χρωστικές τροφίμων, οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής σας.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να πάρετε μερικά μαργαριτάρια ζάχαρης για τη διακόσμηση.
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°. Βουτυρώστε και απλώστε χαρτί ψησίματος σε 4 φόρμες για κέικ των 20 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε τα αυγά - ένα κάθε φορά -, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
    Στη συνέχεια, προσθέστε διαδοχικά το αλεύρι και το χυμό λεμονιού μέσα στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους.
  • Διαιρέστε το μίγμα ομοιόμορφα στις 4 φόρμες. Προσθέστε σταδιακά την χρωστική σε κάθε μπολ μέχρι να έχετε 4 διαφορετικούς χρωματικούς τόνους.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν.
  • Για την κρέμα, χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώστε το και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά, χτυπώντας καλά. Επίσης, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  • Ξεκινήστε από το κέικ με το πιο σκούρο χρώμα απλώστε κρέμα από πάνω του, τοποθετήστε το αμέσως πιο ανοιχτόχρωμο κέικ, πάλι κρέμα κ.ο.κ.. Τέλος καλύψτε το πάνω μέρος και τις πλευρές με κρέμα την οποία θα απλώσετε ομοιόμορφα. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο και αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Με την υπόλοιπη κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα λουλουδάκια!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 982
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/16 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός