Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαγάνες (πολλες και διαφορες!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 11/03/16

ΠΗΓΗ : ΝΟΣΤΙΜΑΔΑ και αλλα σάιτς

Λαγάνα παραδοσιακή με ταχίνι, κρασί και γλυκάνισο

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα παραδοσιακή με ταχίνι, κρασί και γλυκάνισο, ένα ψωμί που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Γίνεται πεντανόστιμο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο στην προετοιμασία. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας όχι μόνο για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλο το χρόνο!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 κούπα γλυκό κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ταχίνι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 5 αστεροδειδείς γλυκάνισους
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά
  • Ανακατεύουμε καλά και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί
  • Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι
  • Βράζουμε το γλυκάνισο στο νερό, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα
  • Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και πλάθουμε σε λαγάνες
  • Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια
  • Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γλυκό κρασί σας αρέσει

Λαγάνα με κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα του Ντίνου
laganameelieskailiastintomata_425

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα με κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα του Ντίνου, ένα υπέροχο νηστίσιμο ψωμί για τη Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα που μπορείτε να απολαύσετε σαν σνακ αλλά και σαν συνοδευτικό σε σαλάτες, ντιπ ή νηστίσιμα πιάτα. Προσθέστε ή αφαιρέστε τα υλικά που θέλετε για να φτιάξετε διάφορες νόστιμες παραλλαγές της λαγάνας.

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 3 κιλά χωριάτικο αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. ούζο
  • 100 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 12 κούπες νερό
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι, μαγιά διαλυμένη σε μια κούπα νερό και το αλεύρι
  • Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τη ντομάτα
  • Όταν έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια
  • Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε λαγάνες
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο
  • Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ψωμί και σκεπάζουμε με μια πετσέτα
  • Αφήνουμε για 60 λεπτά να φουσκώσει
  • Κάνουμε με το δάχτυλο βαθουλώματα στην επιφάνεια
  • Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά

Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς πιπεριά, αν δεν την προτιμάτε!

Λαγάνα αποκριάτικη γεμιστή με ελιές και λιαστή ντομάτα

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα αποκριάτικη γεμιστή με ελιές και λιαστή ντομάτα, ένα νόστιμο ψωμί που μπορείτε να απολαύσετε σαν συνοδευτικό αλλά και μόνο του σαν σνακ στο γραφείο ή στο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες σκληρό, κίτρινο αλεύρι
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • Μισή κούπα λιαστές ντομάτες
  • Σουσάμι
  • Λίγους κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε στο νερό τη μαγιά και αφήνουμε σκεπασμένο
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε
  • Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και τις ντομάτες
  • Ρίχνουμε το πιπέρι και ζυμώνουμε σε μια μπάλα
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την πλάθουμε σε λαγάνες
  • Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Μπορείτε να προσθέσετε και κρεμμύδι!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2049
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/03/16 )