Μια απλή συνταγουλα για κεφτέδες πολύ μυρωδάτους.
Υλικά:
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 1πιπερια πολτοποιημένη
- 4-5 φρυγανιές μουσκεμένες
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- ½ κουταλάκι σόδα
- Λίγο ξερό δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά αν χρειαστεί
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τις στημένες φρυγανιές και το αυγό. προσθέτουμε το πολτοποιημένο στο μουλτι κρεμμύδι και την πολτοποιημένη πιπέρια. Ζυμώνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και τη σόδα μας. Αν δούμε ότι το μείγμα έχει πολλά υγρά προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Μετά φτιάχνουμε μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Κατά τη γνώμη μου για να γίνουν οι κεφτέδες τραγανοί απέξω αλλά και να ψηθούν καλά μέσα πρέπει στην αρχή το λάδι να καιει πολύ να πάρουν χρώμα γύρω γύρω και μετά να χαμηλώσουμε στο μισό μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να ξεροψηθούν απέξω. Τους βγάζουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί και μετά σερβίρουμε. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 18659 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |