Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φακές χωριάτικες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Maria   
Παρασκευή, 13/07/07
Υλικά:
  • 1 ποτήρι του νερού φακές,
  • 4 ποτήρια του νερού νερό,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο,
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλ/νη,
  • 1 κ. σ. πελτέ,
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλ/νο,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • αλάτι.
  • 1 κ. σ. αλεύρι.
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοράρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τις φακές, πλυμένες και καθαρισμένες και τις σοτάρουμε για λίγο στο λάδι. μετά προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό, τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ, το αλάτι σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Με αυτές τις αναλογίες 1 φακή - 4 νερό, το φαγητό γίνετε πυκτό. Όταν οι φακές βράσουν, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι σε 1-2 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Σ΄αυτό το σημείο αφαιρούμε την δάφνη.
Το φαγητό τώρα το καλοκαίρι εμάς μας αρέσει κρύο...από το ψυγείο.
Η πεθερά μου το σερβίρει με λίγο ζεστό λάδι ανακατεμένο με γλυκιά πάπρικα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 28089
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-09-2007 22:43
 
ερώτηση: σε πόση ώρα τα βράζουμε σε κατσαρόλα (η χύτρα μου είναι για επισκευή :( ) γιατί έχω κατσαρόλα πάνω στο μάτι και θα κάνω καμμία ζημιά....
 
lydia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/05/10 )