Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κεμπάπ αρνίσια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Δευτέρα, 18/04/16
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 750 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο σκόνη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού καφτερή πάπρικα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού πολύ ψιλό ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού κοπανισμένους κουκουναρόσπορους
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Θα χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα οποία μουλιάζουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, για να μην καούν μια και θα ψηθούν ή θα τηγανιστούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κουκουναρόσπορους, αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και πάλι και τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα περνάμε στα καλαμάκια, (3 κεφτεδάκια στο κάθε καλαμάκι). Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκρίλλ για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3772
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/04/16 )